Кадър БТВ Нещо любопитно се случи около снощния мач Германия -

...
Кадър БТВ Нещо любопитно се случи около снощния мач Германия -
Коментари Харесай

Дойче Веле: Как УЕФА си вкара автогол с цветовете на дъгата

Кадър БТВ 

Нещо любопитно се случи към снощния мач Германия - Унгария, което не убягна на публицистите. Стадионът в Мюнхен не светна в цветовете на дъгата по време на мача Германия - Унгария. Отказът на УЕФА да позволи акцията в символ на взаимност с ЛГБТИ-общността в Унгария, реализира противоположен резултат. Отзвукът беше огромен в цяла Европа.

Идеята за оцветяването на стадиона пристигна, откакто унгарският парламент забрани със закон в образователните заведения и в медиите да се популяризират наличия, свързани с хомосексуалността. Законът на процедура приравнява всяка полова ориентировка, друга от хетеросексуалната, с педофилия.

Реакциите от Европа не закъсняха. В знак на митинг, в навечерието на мача сред тимовете на Германия и Унгария, се зароди концепцията стадионът в Мюнхен да свети в цветовете на дъгата.

УЕФА обаче забрани акцията, като се аргументира с това, че футболната федерация е по статут " политически и религиозно неутрална ". Поради това УЕФА не можела да позволи дейности, провокирани от политически акт - а точно - приемането на въпросния закон в Унгария. Това решение на Европейската футболна федерация провокира съществено неодобрение в Германия - както в политическите, по този начин и в спортните и публични среди.

“Срамно е, че УЕФА ни не разрешава тук, в Мюнхен, да дадем знак за неприкритост, приемливост, почитание и взаимност с многото хора в ЛГБТ-общността “, съобщи кметът на Мюнхен Дитер Райтер, представен от .

Селекционерът на немския тим по футбол - Йоахим Льов, също сподели, че би се “радвал, в случай че стадионът светеше в тези цветове ”. 

В цветовете на дъгата светнаха кметството в Мюнхен, Олимпийската кула, както и един ветрогенератор, който е ситуиран наоколо до стадиона. Още 38 други стадиона, на които играят тимове от Бундеслигата, също ще се включат в акцията, въпреки и да не осветяват задачите фасади.

Много футболни клубове в Германия осветиха своите игрища нощес в цветовете на дъгата в символ на митинг против решението на УЕФА, написа bgonair.bg.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР